Film – Pub kviz pitanja

Film, pub kviz pitanja

 

Klikom na reklamu pomažete daljnje osvježavanje ovih stranica. Hvala!

 

Koja tajna služba nastoji likvidirati Kondora u političkom trileru „3 Kondorova dana“?
CIA

 

Koji francuski košarkaš i tenisačica se, među ostalim sportskim zvijezdama, pojavljuju u fantasy komediji “Asterix na Olimpijskim igrama” iz 2008. god.?
Tony Parker i Amelie Mauresmo

 

Mamma Mia! Here We Go Again je film koji je fiktivno smješten na pitoreskni grčki otok Kalokairi. Film je sniman u Hrvatskoj. Kako se zove otok koji je „odglumio” Kalokairi?
Vis

 

Paul Verhoeven je 1995. snimio film koji se odigrava u Las Vegasu u striptiz klubu. Glavni glumci u filmu su  Elizabeth Berkley, Kyle MacLachlan i Gina Gershon. Kako se ovaj film zove?
Showgirls (Plesačice)

 

Možda i najpoznatiji poljski filmski režiser najpoznatiji je po filmu Dekalog iz 1989. godine, i po trilogiji o tri boje: Plava (1993.), Bijela (1994.) i Crvena(1994.). Kako je ime ovog genijalca filmske umjetnosti?
Krzysztof Kieślowski

 

Točno u podne (High Noon) američki je crno-bijeli vestern iz 1952. godine redatelja Freda Zinnemanna. Radnja govori o šerifu grada na Divljem zapadu, koji se potpuno sam mora suprotstaviti bandi ubojica. Glavni glumac, šerif, za ovu ulogu dobija Oscara za najbolju mušku ulogu. Kako se zvao ovaj glumac?
Gary Cooper

 

Kakva su vremena u naslovu filmskog remekdjela Charliea Chaplina iz 1936. godine?
Moderna

 

Kad se Franjo naljuti na Anu u filmu Tko pjeva zlo ne misli, a sve zbog njenog foliranja sa Fulirom, on ode kod lokalne prostitutke Marijane. Kojim se to poslom kao paravanom za prostituciju bavi gospođa Marijana?
Peglanjem muških košulja

 

Koji je prvi film iz Marvel Cinematic Universe?
Iron Man (2008.)

 

Oklopnjača Potemkin je slavni ruski nijemi film iz 1925. kojeg je režirao Sergej Ejzenštejn. Film je snimljen prema istinitom događaju, a govori o pobuni mornara na ratnom brodu čime je kasnije započeta ruska revolucija. U kojem je gradu smješten veći dio radnje filma?
Odesa

 

Crvena prašina je hrvatski film koji je svjetlo dana ugledao 1999.. Tematika je kriminalistička i smještena je u zagrebačku suburbiju 1990. godine. Kako se zove režiser ovog filma?
Zrinko Ogresta

 

U Nuićevom filmu Mali iz 2018. godine sve vrti oko bivšeg kriminalca Frenkija koji se bori za skrbništvo nad sinom, Malim. Kako se zove glumac koji glumi Frenkija ako se zna da je glumac koji glumi Malog i u stvarnom životu njegov sin?
Franjo Dijak

 

Kako se zove novozelandski redatelj, producent, trostruki osvajač Oscara, ako se zna da je publici najviše poznat kao redatelj i ko-scenarist trilogije Gospodar prstenova?
Peter Jackson

 

Kako se zove hrvatski glumac rođen 1952. koji je između ostaloga glumio u filmovima Maršal, Krhotine, Čaruga?
Ivo Gregurević

 

Tko je režirao hrvatski film Krhotine, snimljen 1991. godine?
Zrinko Ogresta

 

Svi znamo kako se zvala Rockyeva djevojka, pa supruga. Naravno riječ je o Adrianni Pennino, kasnije Balboa. Svi znamo da Adrianna ima i brata, lika koji u startu daje na negativca teške naravi, ali koji će do kraja serijala biti najvjerniji prijatelj i Rockyu i obitelji.
Kako se on zove?
PAULIE

 

Jack Nicolson je jedan od najvećih glumaca ikad, sa mnoštvom nezaboravnih uloga. Jedna od najupeečatljivijih je uloga Jacka Torrancea, sa nenadmašnom scenom provaljivanja kroz vrata, te urlikom: Here’s Johnny!.
Kako se zove ovaj film, snimljen 1980. godine?
THE SHINING (ISIJAVANJE)

 

Iako su se i Cikatić i Filipović okušali u filmu, sve je ostalo na epizodnoj razini. Jedini pravi borac borac koji kontinuirano snima borilačke filmove kod nas je, legendarni Bore Lee. Snimio je preko 15 filmova, i stvarno se može reći, stvorio vjernu publiku širom zemlje.
Kako se zapravo, imenom i prezimenom, zove Bore Lee?
BORIS IVKOVIĆ

 

 

Koje je ime planeta sa kojeg znanstvenik Jor-El i žena mu Lara, u trenutcima kad se planet raspada, spašavaju svemirskom kapsulom, svojeg sina Kal-Ela. Beba će završiti na zemlji, gdje će odrasti pod imenom Clark Kent. Uz neke druge sposobnosti, radi kao novinar i u vezi je sa kolegicom Lois Lane.
S kojeg planeta je porijeklom mali Kal-El?
KRYPTON

 

U remekdjelu Roberta Altmana pratimo grupu liječnika u poljskoj bolnici, odmah iza crte bojišta u Koreji. Riječ je o filmu MASH . Glavna dva lika su vrhunski kirurzi Benjamin Hawkeye Pirce i Trapper John McIntyre. Trappera glumi Eliot Gould.
Tko glumi Hawkeye Pierca?
DONALD SUTHERLAND

 

Ridley Scott će 2012. godine snimiti SF film, kojeg možemo staviti u period prije događanja u mitskom Alienu. Opet su ljudi otišli na neki udaljeni planet gdje ih sve pokušava ubiti, a preživljava samo jedna curka. Do tog mjesta u svemiru letjeli su svemirskim brodom istog imena kao i sam film.
Koje je to ime?
PROMETHEUS

 

1989. godine, snimljena je akcijska komedija Turner and Hooch. Radnja prati mladog detektiva, kojeg glumi Tom Hanks, u čudnom zapletu sa velikim psom po imenu Hooch.
Koje je pasmine Hooch?
FRANCUSKI MASTIF (BORDOŠKA DOGA)

 

Najpoznatije piće koje konzumira James Bond je martini, shaken, not stirred. Ali on se uspješno ušikavao i sa mnogim drugim žesticama, dosta često i vinima. Međutim, Daniel Craig u Skayfallu u jednom trenutku pije pivo.
Koje?
HEINEKEN

 

Steven Spielberg 1985. godine snima sjajnu filmsku sagu o životu mlade afroamerikanke na početku dvadsesetog stoljeća. Ime filma je Boja purpura i te godine je bio nominiran za čak 11 Oscara. Nije dobio ni jednog, ali ostaje zapamćen po nominacijama za dvije debitantice. Prva je Whoopy Goldberg za glavnu žensku ulogu, a druga je danas svjetski poznata voditeljica, nominirana za glavnu sporednu žensku ulogu.
Tko je ona?
OPRAH WINFREY

 

Pad crnog jastreba je film u kojem se sve vrti oko pada helikoptera. Nezaboravna je i scena kad Rambo lukom i strijelom ruši rusku helikoptersku grdosiju sa afganistanskog neba, ili još bolje, suludi Duvall i njegov helikopter u Apokalipsi. Ali starije generacije sigurno pamte i film iz 1983. sa super kul helikopterom punim tajnih oružja, te sa pilotom koji se bori protiv vladine urote.
Kako se zove taj film sa istoimenim helićem?
PLAVI GROM

 

 

Trebaš još pub kviz pitanja iz svijeta filma ili televizije? Na pravom si mjestu, posjeti pubkvizpitanja.com i nađi sve ono što ovdje nedostaje.