Televizija – Pub kviz pitanja

Televizija, pub kviz pitanja


Klikom na reklame podržavate rad ovih stranica! Hvala vam!

 

Glavna junakinja koje je TV-serije novinarka Lucija Car koju glumi Judita Franković?
Počivali u miru

 

Krava na mjesecu je crtić i slikovnica iz djetinjstva starijih među vama. Oboje su nastali davne 1959. godine. Kako se zvao animator odgovoran za nastanak obje?
Dušan Vukotić

 

Patrick Stewart je sjajni engleski, prije svega, kazališni glumac. Ipak, proslavio se na televiziji. Kako glasi ime i prezime lika koji ga je proslavio, a kojeg je prvo glumio u kultnoj seriji, a posljedično, i na filmu?
Jean-Luc Picard

 

Patrik je ime najboljeg prijatelja Spužva Boba Skockanog. U koju vrstu morskih životinja spada Patrik?
Zvjezdača

 

Sedamdesete prošlog stoljeća bile su zlatno doba western trakavica. Jedna od njih je i Mala kuća u … . Koja riječ nedostaje da bi se kompletiralo ime dugogodišnje serije?
Preriji

 

Kako se zove češki animator, scenarist i filmski redatelj, najpoznatiji kao stvaratelj poznate animirane serije A je to?
Lubomír Beneš

 

Kako se zove autor kultnih The Simpsons?
Matt Groening

 

U kojem je gradu smještena radnje popularne kriminalističke serije “Žica”. (Thr Wire)
Baltimore

 

Koje ima nosi američki predsjednik u TV drami “Zapadno krilo”. (The West Wing)
Josiah Bartlet

 

U kojem gradu živi obitelj Simpson iz istoimene animirane TV serije?
Sprigfield

 

Što je uzrok smrti supruge Georgea Constanze u TV seriji Seinfeld?
Lizanje koverti

 

Ako su u domaćoj TV seriji glavni likovi Mateo Ćirić i Zdravko maček, kako se ona zove?
ZAKON

 

Njujorški policijski detektiv zaposlen u fiktivnoj policijskoj stanici na Manhattanu, jedan je od glavnih likova odlične američke serije NYPD Blue. Ako želimo opisati njegov kontradiktorni karakter, možemo reći da je riječ o pijancu i rasistu zlatna srca, te moralnoj vertikali cijele serije.
Njegovo ime je?
ANDREW ANDY SIPOWICZ

 

Prvi časnik prve zvjezdanostazovske posade Spock je rođen u braku između zemljanke Amande Grayson i Vulkanskog veleposlanika, i zbog toga neće biti prihvaćen niti na Zemlji, niti na Vulkanu.
Kako se zove veleposlanik, Spockov otac?
SAREK

 

Mjesto na kojem možemo naći sve bitne članove jedne od, po mom skromnom mišljenju, najboljih humorističnih serija svih vremena, Mućki, je njihov omiljeni pub.
Kako se zove ova birtija?
KOBILJA GLAVA (NAG’S HEAD)

 

 

Umjetnik iz Naselka, dragi i pomalo ‘opaljeni’ Nosonja, svašta je prošao kroz Smogovce. Sudjelovao je u Kviskoteci i pobijedio, neslavno gradio vikendicu, bio u stalnoj svađi s Djedom Jozom, no sreća mu se osmjehnula kad je baš njegova mala vjeverica izabrana za:
maskotu Univerzijade u Zagrebu

 

Kroz razne sezone Zvjezdanih staza u ovoj seriji smo se upoznali sa mnoštvom likova. Za mnoge je najupečatljivija ekipa iz prve sezone.
Kako se zvao doktor koji je liječio kapetana Kirka i ekipu?
LEONARD MCCOY

 

Radnja ove serije je smještena na Havaje, a glavni lik, privatni detektiv, zove se Thomas Magnum. Čim smo složili ovu pozadinu, odmah vidimo brkatog Toma Sellecka u havajskoj košulji i kratkim hlačicama. Koji auto fali, dovoljna je firma, da bi slika bila potpuna?
FERRARI 308 GTS

 

U humorističnoj seriji Alo Alo, pojavljuje se francuski žanda, koji je, ustvari, engleski tajni agent, sa očajnim znanjem francuskog. Pomaže Pokretu otpora, a svaki put kad bi ušao u Renneov kafić, pozdravio bi sa: Dobar jutar!
Kako se on zove u seriji?
OFFICER CRABTREE

 

Kako se zove fiktivni gradić koji se pojavljuje u domaćoj TV seriji Zakon?
SVETKOVINA

 

Na raznim TV programima se može gledati kriminalistička serija _______ Five – 0. Five 0 u njenom imenu simbolizira jednu američku saveznu državu čije ime ide na crtu. Koja to država nedostaje da bi se kompletirao naslov?
Hawaii