Pub kviz pitanja i odgovori – 2021. update – drugo izdanje

Pub kviz pitanja

Pub kviz pitanja i odgovori – 2021. update – drugo izdanje

Prošli update kviz pitanja je prošao odlično, pa smo se odvažili na još jedan update. Pub kviz pitanja možete pronaći smještena u svoje kategorije, a ovoga puta smo ažuriali sljedeće kategorije:

 

Ovdje ćemo vam pokazati samo neka od pitanja koja vas očekuju, a odgovore potražite u kategorijama pitanja.

Odabrana pub kviz pitanja

 

Aflatoksini su otrovni i spadaju među najkancerogenije poznate supstance. Stvaraju se na polju i tokom skladištenja, a najčešće se mogu naći u kukuruzu, kikirikiju, riži, bademu, suncokretu, soji, sušenom voću, začinima, mlijeku i mliječnim proizvodima. Koja grupa organizama proizvodi aflatoksine?

Dino Jelusić je poprilično uzburkao hrvatske glazbene vode svojim ulaskom u glazbeni sastav Whitsnake. Najbitniju ulogu u tome odigrao je njihov gitarista Joel Hoekstra koji je s Dinom nastupao u jednom drugom glazbenom projektu. Kako se taj orkestar zove?

Kad se spomene glazbeni sastav Crvena jabuka svi pomisle na Dražena Žerića Žeru. Međutim, jedan drugi Dražen je sa Zlatkom Arslanagićem 1985. godine u Sarajevu oformio ovaj sastav. Kako se on prezivao?

U 541/2. g. velika pandemija zahvaća Bizantsko Carstvo, a potom i ostatak znanog svijeta. Povjesničari danas smatraju da je to bila prva pandemija bubonske kuge. Oni također ovu kugu nazivaju po vladaru koji je vladao u tome razdoblju a koji se bio i zarazio, ali je bio među rijetkima koji su je i preboljeli. Kako se on zove?

Početak i prve velike uspjehe u bacanju diska Sandra Perković je postigla uz trenera kojeg su svi znali po nadimku Trendžo. Kako se on zvao ako se zna da su suradnju raskinuli nakon 2013. godine?

Kad se Franjo naljuti na Anu u filmu Tko pjeva zlo ne misli, a sve zbog njenog foliranja sa Fulirom, on ode kod lokalne prostitutke Marijane. Kojim se to poslom kao paravanom za prostituciju bavi gospođa Marijana?