Virtualna Kvizopija – LIVE!

Virtualna Kvizopija – LIVE!

Dugo smo razmišljali o ovom koraku i na kraju smo uspjeli doći do ideje za koju ćemo trebati vašu pomoć, a to je veliko otvoreno testiranje live online kviza.

Kako ćemo igrati?

Igrati ćemo preko onoga na što ste do sada navikli, a to je online platforma za učenje Kahoot. Moći će se igrati preko računala ili preko mobitela, na vama je da odlučite kako će vam biti lakše i praktičnije.

Sve će biti jednako kao i do sada, samo što će se pitanja prikazivati u realnom vremenu.

Da biste mogli igrati, morati ćete se moći priključiti Google Hangouts grupnom pozivu, kako biste mogli na ekranu računala vidjeti pitanja. Pokušali smo i s Youtubom i još koječim, ali delay je bio takav da je to jednostavno bilo neizvedivo. Google Hangouts se pokazao kao najbolje rješenje.

Princip je sljedeći, mi ćemo u realnom vremenu preko Google Hanagoutsa putem video poziva puštati pitanja i pritom ugodno čavrljati s vama, a vi ćete u realnom vremenu odgovarati na pitanja. Skoro kao prava Kvizopija 🙂

Što nam treba od vas?

Puno dobre volje, nešto malo više strpljenja nego inače i vaša e-mail adresa kako bi vas mogli dodati u Google Hangouts call. Preko tog calla ćete pratiti pitanja na koja ćete odgovarati.

Email adresu nam dostavite u obrascu.

Što vam treba kako biste igrali?

E-mail, kako bi vas mogli dodati u Hangouts call, a taj mail bi trebao biti Gmail. Nismo testirali s drugim mailom, tako da možda radi, možda ne radi 🙂
Poziv za grupu u Hangoutsu ćete dobiti s e-mail računa: kvizopija{a}gmail.com

Računalo, preko kojega ćete moći vidjeti pitanja i sudjelovati u kvizu.
Ovdje su bitne dvije stvari. Na pitanja možete odgovarati i preko računala i preko mobitela.

Preko računala trebate imati dva otvorena prozora vešeg internetskog preglednika. U jednom prozoru ćete pratiti pitanja, a u drugom odgovarati na njih.
Ako ćete igrati preko računala spajate se na https://kahoot.it

Ukoliko vam je lakše odgovarati preko mobitela, skinite Kahoot aplikaciju za Android ili iOS uređaje, pokrenete je i upišete PIN koji ćete vidjeti na ekranu računala i odgovrate na pitanja.

Iako se sve na prvu čini komplicirano, ipak nije. Sa računala preko Hangoutsa pratite pitanja, a sa računala ili mobitela odgovarate na pitanja.
Kikiriki 🙂

Kako to sve skupa napraviti?

1. Prijavite se na obrascu

  • Please enter a value between 1 and 6.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

2. Provjerite e-mail i prihvatite poziv u grupu (pozive ćemo slati danas i sutra tijekom dana)

3. Nakon što prihvatite poziv u grupu, tj. nakon što ste jednom u grupi, grupi pristupate preko hangouts.google.com. Grupa se zove Kvizopija – Pub kviz.

4. Ukoliko želite igrati preko računala spajate se na kahoot.it, napominjemo da morate imati dva otvorena prozora, jedan u kojem ćete pratiti pitanja, a drugi putem kojeg ćete odgovarati na njih.

5. Ukoliko želite na pitanja odgovarati preko mobitela i ukoliko nemate skinutu Kahoot aplikacija, potrebno ju je skinuti sa Google playa ili App Storea.

6. Nakon što napravimo video poziv u Hangouts grupi, potrebno ga je prihvatiti i otvoriti pivo ili neko drugo piće prikladno za igranje naših pub kvizova. Ukoliko ne želite da vas se vidi, slobodno ugasite kameru i mikrofon, bitno je da preko grupe možete pratiti pitanja.

Kako prihvatiti videopoziv u Google Hangouts

Kako ugasiti sliku/zvuk u Google Hangouts

7. Poziv ćemo napraviti u subotu 25.4. s početkom u 20:00, što će reći da je prije početka samog kviza jako bitno odraditi točke 1-5, stoga si uzmite vremena i napravite to sve prije 20:00 sati.

8. Nakon vašeg spajanja na Hangouts grupu i nakon čašice trabunjanja s naše strane, vi ćete polako ulaziti u sam kviz.

9. U kviz se ulazi tako da se u Kahoot upiše PIN koji ćete vidjeti na ekranu. PIN upisujete na kahoot.it ako ćete odgovarati putem browsera ili ga upisujete u aplikaciju na mobilnom telefonu.

Kako unesti PIN u mobilnu aplikaciju

Kako unesti PIN u mobilnu aplikaciju

10. Pričekate da pokrenemo kviz i krenete igrati.

Iako se na prvu ruku čini kompliciranim, nije tako. Malo truda, nešto sitno tehničkog znanja i to je to 🙂

Sve ćemo komentirati online, končno ćete čuti svog omiljenog Saleta, a biti ćemo prisutni i na grupnom chatu u Hangoutsu, pa ako negdje zapne, tu smo da si pomognemo.

Ovo je javno testiranje kviza live-online, pa ako sve prođe koliko-toliko u redu, nastaviti ćemo ih raditi i dalje.