Ne čujem dobro – glazbeni pub kviz

FORMAT NATJECANJA

Ne čujem dobro se igra u formatu od dva kruga sa do 6 ekipa maksimalno u svakom od njih. Nakon toga se igraju Veliko i Malo finale . U slučaju da su prva i druga, ili druga i treća ekipa izjednačene, pojedinačnim pitanjima, tzv. penalima, doći će se do pobjednika kruga, ili samog kviza. Penali se izvode jedan za jedan, tako da je pobjednik riješen nakon što jedna ekipa odgovori točno, a druga ne.

Ekipe odgovore pišu na table i nude ih nakon svakog pitanja, dok organizatori simultano zapisuju bodove na semafor, tako da je sve transparentno, a i ekipe u svakom trenutku mogu vidjeti kako stoje u poredku. Nema negativnih bodova pa iako ne znaju ekipe mogu pisati što žele, što samo podiže atmosferu u prostoru.

 

EKIPE

Jedino pravilo u sastavu svake ekipe je da se sastoji od maksimum četiri člana, a i to nije nepromjenjivo. Ekipa sa manjim brojem članova slobodno može participirati u kvizu.

 

PRIJAVA

Prijava u svaki kviz Ne čujem dobro odrađuje se putem interneta, a datum i vrijeme bit će objavljeni ranije na službenim stranicama kviza. U kviz se uključuje prve prijavljene ekipe. U slučaju otkaza jedne od njih, u kviz se uključuje ekipa koja je prva ispod crte na listi prijava.

Nakon prvog kviza, pobjednici ostvaruju direktan plasman u idući, a ekipe koje nisu igrale, imaju prednost u prijavljivanju na idući kviz.

 

KONCEPT

Ne čujem dobro sastoji se od dva Kvalifikacijska kruga te Malog i Velikog finala

 

KVALIFIKACIJSKI KRUG

U kvalifikacijskom krugu je trenutno 8 igara:

 

 1. VEĆE SMEĆE

Jedno pitanje za zagrijavanje. Nude se dvije pjesme a ekipe koje participiraju u krugu biraju koja im je manje simpatična. Bod dobijaju ekipe kojih je više.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 1

 

 1. ABECEDA

Vrlo jednostavna igra. U pitanju su standardne ABCD pitalice. U igri je 5 pitanja, i svako nosi po jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

 

 1. LAKE NOTE

U Lakim notama susrećete se sa 5 tekstualnih pitanja vezanih za glazbenu estradu u nas i u svijetu. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

 

 1. KLASIKA MUNDI

Jedno tekstualno i 3 audio pitanja o klasicima u glazbi. Klasici nisu ograničeni samo na tzv. ozbiljnu glazbu. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 4 + bonus bodovi

 

 1. PJESMARICA

U ovoj igri se u dva navrata nude četiri pojma s jedne strane, te četiri ili osam pojmova sa druge strane. Pojmove s dviju strana treba povezati u smislene parove. Možda zvuči komplicirano, ali kad vidite bit će vam sve puno jasnije. Svaki točan par nosi jedan bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 8

 

 1. IZGUBLJENI U PRIJEVODU

U ovoj grupi se nude četiri pitanja, dva sa prijevodom stranih pjesama na hrvatski, te dva sa hrvatskog na engleski. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 4 + bonus bodovi

 

 1. VRIJEME VINILA

Pet pitanja koja pokrivaju covere albuma. Svako se pitanje sastoji od dva odgovora, naime, traži se ime albuma i ime izvođača. Svaki točan odgovor nosi 1 bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 10

 

 1. TEŠKE NOTE

Kao što ime kaže, u Teškim notama je niz od 5 težih pitanja. U jednom tekstualnom i 4 audio pitanja točan odgovor donosi 3 boda. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA:15 + bonus bodovi

 

MALO FINALE

Malo se finale trenutno sastoji od 6 igara:

 

 1. SA MALIH EKRANA

Ova se grupa sastoji od pet audio pitanja u kojima se traže imena serija, crtića i igrica, a sve na osnovu uvodnih glazbenih tema. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

 

 1. DOMAĆICA

Domaćica se sastoji od dva tekstualna i jednog audio pitanja i sva su vezana za glazbu grada Siska. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

NAPOMENA: u slučaju da kviz radimo izvan Siska, ove grupe neće biti u ponudi

 

 1. NA DANAŠNJI DAN

U ovoj se grupi nalaze dva tekst pitanja i tri audio. Sva su vezana za datum kad se održava kviz. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

 

 1. LICE S NASLOVNICE

U ovoj igri vam se u tri pitanja nude setovi od po tri slike. U pitanju su osobe iz svijeta glazbe. Za svaku sliku na kojoj prepoznate lik dobija se jedan bod. U slučaju da znate sve tri osobe iz seta, dobija se dodatni bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 9 + bonus bodovi

 

 1. INSTRUMENTARIJ

Jednostavno, kao što ime kaže, grupa se sastoji od 4 audio pitanja sa instrumentalima za koje su vezana pitanja. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 4 + bonus bodovi

 

 1. TEŠKE NOTE

I ove se teške note sastoje od 5 težih pitanja, i svaki točan odgovor nosi tri boda. Razlika je što su sada sva audio. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA:15 + bonus bodovi

 

VELIKO FINALE

Veliko se finale trenutno sastoji od 7 igara:

 

 1. ROKENROLA

U ovoj se grupi nalazi pet tekstualnih pitanja iz svijeta rock and rolla. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 5 + bonus bodovi

 

 1. SA VELIKIH EKRANA

Sa velikih ekrana se sastoji od pet pitanja vezanih za filmsku glazbu. Sva su pitanja audio, i u svakom se nalaze po dva odgovora. Svaki točan odgovor nosi jedan bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 10

 

 1. PO IZBORU

Po izboru se sastoji od dva pitanja. Na ekranu se u svakom od njih nudi niz nasumično razbacanih pojmova ( činjenica, imena…) u kojima se treba naći one koje traži pitanje. U prvom se pitanju traži 3 pojma dok se u drugom traži pet. Svaki točan pojam nosi jedan bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA : 3 + 5

 

 1. REGIONALAC

Ova se grupa pitanja sastoji od 4 pitanja vezanih za glazbu u regiji i Hrvatskoj. Sva su pitanja audio. Svaki točan odgovor nosi jedan bod. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 4 + bonus bodovi

 

 1. NEMAM RIJEČI

Grupa se sastoji od 4 pitanja. Na ekranu se pojavljuju tekstovi pjesama sa bez riječi koje treba nadopuniti. U prva dva pitanja se traže po dvije riječi, u druga dva po tri. Svaka točna riječ nosi 1 bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 10

 

 1. DUPLI DABL TRABL

Ova se grupa sastoji od dva pitanja. U svakom se na ekranu u isto vrijeme pojavljuje video spot jedne pjesme, zvuk iz druge, te riječi iz treće. Također treba završiti tekst pjesme koja se čuje u audiu, a koja će u jednom trenutku biti prekinuta. Svaki dio ove zavrzlame, ako je točno odgovoren nosi 1 bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA: 8

 

 1. TEŠKE NOTE

I ove se teške note sastoje od5 težih pitanja, i svaki točan odgovor nosi tri boda. Razlika je što su sada sva audio. U slučaju da samo jedna ekipa ima točan odgovor, dobija bonus bod.

BROJ MOGUĆIH BODOVA:15 + bonus bodovi

 

NAPOMENA:

Zbog dinamike koncepta povremeno se dodaju nove igre, te miču neke od ponuđenih, tako da ovaj koncept nije zapisan u kamenu i podležan je stalnoj mjeni.