Sport – Pub kviz pitanja

Sport, pub kviz pitanja

 

Klikom na reklame podržavate rad ovih stranica, hvala vam na tome.

 

 

Koji je riječanin bio glavni sudac na 3 utakmice druge faze nogometne Lige prvaka 2015?
Ivan Bebek

 

Jedan od najvećih slovačkih sportaša je tenisač. On se proslavio krajem osamdesetih prošlog stoljeća. Najveći mu je uspjeh u karijeri zlatna medalja sa LJOI 1988. godine u pojedinačnoj konkurenciji. Kako se on zove?
Miloslav Mečíř

 

Krajem prošle države, jedan je političar i ekonomist bio glavni u Nogometnom savezu Hrvatske. Na njegovom će čelu ostati i nakon osamostaljenja. Kako se ovaj Mladen preziva?
Vedriš

 

„Nema više vremena za bilo šta… Nema vremena… 45:38. Vujović, Vujović… Evo, šansa! Gol! Gol! Gol! Ljudi, pa je li to moguće?! Ludnica! Šta je ovo!?”
Ovo su riječi jednog Mladena izgovorene 21. 12. 1983. godine na Poljudu. Kako se on prezivao?
Delić

 

Prva velika trkačka zvijezda koja nije došla iz Europe i Sjeverne Amerike je bio Etiopljanin. On je 1960. i 1964. godine pobjeđivao na maratonskim utrkama na LJOI, čime je postao prvi Afrikanac koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju. Kako se on zove ako se zna da je olimpijsku utrku u Rimu (1960.) osvojio trčeći bos?
Abebe Bikila

 

Patrik Pako Ćavar je najverojatnije najbolji hrvatski rukometaš ikad. I po kvaliteti i po rezultatima. Čak pet puta je bio klupski prvak Europe. Dva puta sa Zagrebom. S kojim je klubom ostvario ostale tri titule u ovom natjecanju?
Barcelona

 

Početak i prve velike uspjehe u bacanju diska Sandra Perković je postigla uz trenera kojeg su svi znali po nadimku Trendžo. Kako se on zvao ako se zna da su suradnju raskinuli nakon 2013. godine?
Ivan Ivančić

 

Odlazak u davnu prošlost. Navodno postoje zapisi u kamenu pronađeni u Dalmaciji na kojima je otkrivena godina u kojoj je Hajduk zadnji put bio prvak Hrvatske u nogometu. U kojoj je to godini Hajduk zadnji put podigao trofej namjenjen prvaku?
2005.

 

Andrej Ševčenko je u karijeri profesionalno igrao za tri kluba. Dva od njih su Dinamo Kijev i AC Milan. Kako se zove treći ako se zna da je u njemu igrao od 2006. do 2008. godine?
Chelsea

 

Vladimir Kličko je proslavljeni ukrajinski boksač. Prvi njegov veliki uspjeh seže u devedesete prošlog stoljeća. Naime, tad je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u boksu. U kojem su se gradu ove Igre održavale?
Atalanta

 

 

Nakon samostalnosti 194., Indija nastupa na LJOI u Londonu. Na tim će igrama osvojiti jednu jedinu medalju i to zlatnu. O kojem je sportu riječ ako se zna da su u finalu pobijedili domaćine?
Hokej na travi

 

Dražen Ladić je definitivno legenda hrvatske nogometne reprezentacije i Dinama. Bez obzira što je gotovo cijelu karijeru proveo u ovom klubu, on nije Zagrepčanin. U kojem je gradu Ladić rođen?
Čakovec

 

Koja je NBA franšiza prva u povijesti potpisala tamnoputog igrača?
Boston Celtics

 

Koliko iznosi duljina svjetskog rekorda u skoku u dalj kojeg drži američki atletičar Mike Powell?
8,95 metara

 

Jedan je Petrinjac osvajač zlatne olimpijske medalje, i to u hrvanju, elitnom petrinjskom sportu. Kako se on zove ako se zna da je medalju osvojio 1984. godine u Los Angelesu?
Vlado Lisjak

 

Koje godine je postavljen svjetski rekord u skoku u dalj?
1991. godine

 

Koliko u minutama traje regularni dio utakmice u hokeju na ledu?
60 minuta

 

U kojem je klubu svoju karijeru završio David Beckham?
PSG

 

 

U kojoj državi su održane prve azijske zimske olimpijske igre?

JAPAN (1972. Saporo)

 

Diego Simeone je trenutno jedna od najvećih trenerskih zvijezdi na Starom kontinentu, a čuda koja radi sa Atleticom zauvijek će ostati zapisana zlatnim slovima u analima kluba. Koji je suludi nadimak ovog trenera?

CHOLO

 

Prvu neslužbenu utakmicu reprezentacija Hrvatske odigrala je 1990. godine u Zagrebu. Igrali su protiv reprezentacije SADa, i pobijedili rezultatom 2:1. Tko je bio kapetan ove momčadi koja je prva predstavljala Hrvatsku?

ZLATKO KRANJČAR

 

Hrvatski ženski tenis se može podičiti sa osvojenim grand slam turnirom. Naime, nekoliko godina prije Gorana u Wimbledonu, točnije 1997., isto je pošlo za rukom i Ivi Majoli. Samo što se to desilo na zemlji Roland Garrosa. Koju je igračicu razbucala Iva u finalu, te 1997. godine?

MARTINA HINGIS

 

 

Jedan od najvećih mečeva svih vremena 1974. godine, omogućio je Muhamed Aliu da ponovno postane svjetski prvak. Naime, u meču, poznatom kao Rumble in the Jungle, u 14. rundi pobjeđuje Georga Foremana.
U kojem gradu se održala ova povijesna borba?
KINSHASA

 

Prve ljetne Olimpijske igre na kojima će nastupiti Hrvatska, bile su one u Barceloni 1992. godine, i naš je Olimpijski odbor bio suočen sa dilemom tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju. Na kraju je izbor bio pravi, jer je nositelj i osvojio odličje.
Kako se zvao sportaš koji je nosio zastavu na otvaranju te 1992. godine?
GORAN IVANIŠEVIĆ

 

Nogometni klub Arsenal od 2006. godine igra na Emiratesu. Međutim, sve svoje najveće uspjehe ostvarili su na starom terenu.
Kako se zvao njihov legendarni stadion, na kojem su igrali do te godine?
HIGHBURY

 

Bacačke discipline i rekordi u njima, uvijek se vežu za Istočni blok, i nad njima vječno stoji sumnja dopinga. Ipak, u muškoj konkurenciji, jedan od njih drži američki atletičar. Riječ je o Randyu Barnesu, i rekordu iz 1990. godine.
U kojoj disciplini Barnes drži svjetski rekord?
BACANJE KUGLE

 

Uz ragbi, nogomet je daleko najpopularniji sport u Južnoafričkoj Republici. Posebice među crnim stanovništvom. I oni imaju nadimak za svoju reprezentaciju, a u prijevodu doslovno znači: dečki, dečki. Kako Južnoafrikanci tepaju svojim nogometašima?
BAFANA BAFANA

 

 

Ozbiljna povijest Hrvatske nogometne reprezentacije počinje sa njenom prvom službenom utakmicom u kvalifikacijama za Euro u Engleskoj 1996. godine. Utakmica se odigrala 1994. godine i Hrvatska je ostvarila pobjedu od 2:0.
Koju reprezentaciju je pobijedila?
ESTONIJA

 

Da nisam gledao, ne bih vjerovao. Reggie Miller uspio je zabiti 8 koševa u 9 sekundi. Da ponovim, 8. I to 17.8 sekundi prije kraja utakmice, pri rezultatu 105:99, za New York. Njegovi koševi preokrenuli su tekmu, i Indiana je pobijedila 107:105. Koja poznata ličnost je konstantno provocirala Reggia iz prvog reda publike, i to na svim tekmama protiv Knicksa, i kojeg njujorški navijači dan danas krive što je Reggie tako “poludio” u ovoj utakmici?
SPIKE LEE