Sport – Pub kviz pitanja

Sport, pub kviz pitanja

 

Koja je NBA franšiza prva u povijesti potpisala tamnoputog igrača?
Boston Celtics

 

Koliko iznosi duljina svjetskog rekorda u skoku u dalj kojeg drži američki atletičar Mike Powell?
8,95 metara

 

Jedan je Petrinjac osvajač zlatne olimpijske medalje, i to u hrvanju, elitnom petrinjskom sportu. Kako se on zove ako se zna da je medalju osvojio 1984. godine u Los Angelesu?
Vlado Lisjak

 

Koje godine je postavljen svjetski rekord u skoku u dalj?
1991. godine

 

Koliko u minutama traje regularni dio utakmice u hokeju na ledu?
60 minuta

 

U kojem je klubu svoju karijeru završio David Beckham?
PSG

 

 

U kojoj državi su održane prve azijske zimske olimpijske igre?

JAPAN (1972. Saporo)

 

Diego Simeone je trenutno jedna od najvećih trenerskih zvijezdi na Starom kontinentu, a čuda koja radi sa Atleticom zauvijek će ostati zapisana zlatnim slovima u analima kluba. Koji je suludi nadimak ovog trenera?

CHOLO

 

Prvu neslužbenu utakmicu reprezentacija Hrvatske odigrala je 1990. godine u Zagrebu. Igrali su protiv reprezentacije SADa, i pobijedili rezultatom 2:1. Tko je bio kapetan ove momčadi koja je prva predstavljala Hrvatsku?

ZLATKO KRANJČAR

 

Hrvatski ženski tenis se može podičiti sa osvojenim grand slam turnirom. Naime, nekoliko godina prije Gorana u Wimbledonu, točnije 1997., isto je pošlo za rukom i Ivi Majoli. Samo što se to desilo na zemlji Roland Garrosa. Koju je igračicu razbucala Iva u finalu, te 1997. godine?

MARTINA HINGIS

 

 

Jedan od najvećih mečeva svih vremena 1974. godine, omogućio je Muhamed Aliu da ponovno postane svjetski prvak. Naime, u meču, poznatom kao Rumble in the Jungle, u 14. rundi pobjeđuje Georga Foremana.
U kojem gradu se održala ova povijesna borba?
KINSHASA

 

Prve ljetne Olimpijske igre na kojima će nastupiti Hrvatska, bile su one u Barceloni 1992. godine, i naš je Olimpijski odbor bio suočen sa dilemom tko će nositi hrvatsku zastavu na otvaranju. Na kraju je izbor bio pravi, jer je nositelj i osvojio odličje.
Kako se zvao sportaš koji je nosio zastavu na otvaranju te 1992. godine?
GORAN IVANIŠEVIĆ

 

Nogometni klub Arsenal od 2006. godine igra na Emiratesu. Međutim, sve svoje najveće uspjehe ostvarili su na starom terenu.
Kako se zvao njihov legendarni stadion, na kojem su igrali do te godine?
HIGHBURY

 

Bacačke discipline i rekordi u njima, uvijek se vežu za Istočni blok, i nad njima vječno stoji sumnja dopinga. Ipak, u muškoj konkurenciji, jedan od njih drži američki atletičar. Riječ je o Randyu Barnesu, i rekordu iz 1990. godine.
U kojoj disciplini Barnes drži svjetski rekord?
BACANJE KUGLE

 

Uz ragbi, nogomet je daleko najpopularniji sport u Južnoafričkoj Republici. Posebice među crnim stanovništvom. I oni imaju nadimak za svoju reprezentaciju, a u prijevodu doslovno znači: dečki, dečki. Kako Južnoafrikanci tepaju svojim nogometašima?
BAFANA BAFANA

 

 

Ozbiljna povijest Hrvatske nogometne reprezentacije počinje sa njenom prvom službenom utakmicom u kvalifikacijama za Euro u Engleskoj 1996. godine. Utakmica se odigrala 1994. godine i Hrvatska je ostvarila pobjedu od 2:0.
Koju reprezentaciju je pobijedila?
ESTONIJA

 

Da nisam gledao, ne bih vjerovao. Reggie Miller uspio je zabiti 8 koševa u 9 sekundi. Da ponovim, 8. I to 17.8 sekundi prije kraja utakmice, pri rezultatu 105:99, za New York. Njegovi koševi preokrenuli su tekmu, i Indiana je pobijedila 107:105. Koja poznata ličnost je konstantno provocirala Reggia iz prvog reda publike, i to na svim tekmama protiv Knicksa, i kojeg njujorški navijači dan danas krive što je Reggie tako “poludio” u ovoj utakmici?
SPIKE LEE