Trivia – Pub kviz pitanja

Televizija, pub kviz pitanja


Klikom na reklame podržavate rad ovih stranica! Hvala vam!

 

Koliko je godina imao Neil Armstrong kad je hodao po Mjesecu?
38

 

1971 otvorena je 1.hrvatska autocesta na dionici koja povezuje Kikovicu i-koje mjesto?
Orehovicu

 

Zbog životne priče uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda, a tijekom sedamdesetih godina bila je i nacionalni heroj Jugoslavije.Kako se je zvala stjuardesa koja je zapamćena kao jedina osoba koja je preživjela pad aviona JAT-a?
Vesna Vuković

 

Majka Tereza je jedna od najpoznatijih osoba dvadesetog stoljeća. Navedite državu čije je državljanstvo imala ova žena!
Indija

 

Solidarnost je sindikalni pokret koji se pojavio u Poljskoj 1980. godine. Mjesto nastanka istog je brodogradilište Lenjin u jednom poljskom gradu. Kojem točno?
Gdanjsk

 

Smädný Mních, Topvar, Luxor, Svätý Florián i Zlatý Bažant su imena jednog slovačkog proizvoda. Kojeg to?
Pivo

 

U listopadu 2019., iz klaonice u Kaštel Starom pobjegao je bik. Nekoliko dana se hrvatska javnost zabavljala njegovim slučajem, sve dok nisu naišle nove pizdarije, a bik je u potpunosti zaboravljen. Kako se zvalo ovo goveče?
Jerry

 

Cedevita u svom asortimanu ima čitav niz okusa koje se reklamiraju prigodnim bojama za svaki okus. Koji okus ima zelena cedevita?
Limeta

 

Zbog sumnje da su jedinice pod njegovim zapovjedništvom počinile ratne zločine tijekom “Oluje”, Haaški sud je protiv Mladena Markača podigao optužnicu. Iako je trebao biti u kućnom pritvoru, zajedno sa ministrom unutarnjih poslova, Ivicom Kirinom, te 2007., snimljen je u lovu. Zbog toga je Kirin morao dati ostavku na mjesto ministra. Afera je prigodno dobila ime po životinji koju su lovili. Koja je životinja u pitanju?
Vepar

 

Lakše se diše je kultna rečenica iz reklame za Bronhi bombone. Izgovara ju veliki zagrebački glumac Mladen Crnobrnja. Kako glasi njegov nadimak?
Gumbek

 

Trenutno najveća zvijezda u svijetu mode iz Hrvatske zove se Patrik, a za njega se otimaju svjetski dizajneri. Tako barem on kaže. Kod nas je najpoznatiji po ulozi u spotu Franke Batelić, Plan B. Kako se ovaj Patrik preziva?
Cvetko

 

U zadnje vrijeme imena i vokativ baš i nisu prijatelji. I najbolji lingvisiti bi se napatili sa Neom i Teom. Kako glasi pravilni vokativ za Patrika?
Patriče

 

U kojem je gradu smještena glavna tvornica i sjedište autokompanije koja se zove Peugeot?
Sochaux

 

PT 109 je bio torpedni čamac američke vojske koji je potopljen 1942. godine od strane Japanaca. Bio bi samo jedan od mnogih da mu posljednji kapetan nije globalno poznata osoba. Kako se on zvao?
JFK

 

Vladimir Putin je svoju KGB karijeru proveo uglavnom u bivšem DDRu. Nakon toga se vraća u Rusiju gdje kreće njegov streloviti politički uspon. U kojem ruskom gradu počinje njegov politički život?
St. Peterburg

 

Klikom na reklamu podržavate rad ove stranice. Hvala!

 

Crvena zastava je bila jedan od industrijskih giganata bivše države. U kojem je gradu ova tvornica bila smještena?
Kragujevac

 

Vrijeme je za subkulturalne zajednice, posebno one navijačke. Kad god su one u prvom planu, mediji posežu za komentarima jednog od najpoznatijih sociologa u Hrvatskoj. Kako se on preziva ako se zna da mu je jedan od radova “Torcida : Pogled iznutra?
Lalić

 

U samostalnoj Hrvatskoj se rad hrvatskog političara Dražena Budiše veže samo uz jednu stranku. Kako joj je ime?
HSLS

 

Koje je godine samoborska kremšnita postala zaštićeno nematerijalno kulturno dobro?
2021

 

Koje godine se počeo proizvoditi legendarni Commodore 64?
1982.

 

Traminac je sorta bijelog grožđa od kojeg se proizvodi sjajno bijelo vino istoga imena. Uz jedan naš grad kvaliteta tog vina dostigla je svjetske standarde, pa je posluživana na krunidbi Elizabete II, a i prije je bio vino koje se posluživalo na Engleskom dvoru.
Uz koji hrvatski grad se od 1710. godine uzgaja ova sorta i proizvodi ovo znamenito vino?
ILOK

 

Rulet je jedna od najpopularnijih igara na sreću. Na pokretnom kolu su smješteni brojevi od 1 do 36, a nula nam i onako nije bitna za ovo pitanje.
Ono glasi ovako: koliki je zbroj svih znamenki na ovom đavoljem kolu?
666

 

Što se tiče začina i alkohola, glavna “zvijezda” je začin kojeg nalazimo u mnogim svjetskim žesticama. Tako ga ima u pastisu i absintu u Francuskoj, u grčkom ouzou, talijanskoj sambuci, u bliskoistočnom araku, te u mnogim drugim alkoholnim pićima čija bi imena odala i ime začina koga tražimo.
Kako se on zove?
ANIS

 

U svijetu postoji mnoštvo životinja koje direktno ugrožavaju život ljudima. Posebno je to izraženo u Africi.
Kako se zove sisavac koji ubija najviše ljudskih jedinki na Crnom kontinentu?
NILSKI KONJ

 

Jedna od glavnih ptičjih karakteristika je to da nesu jaja. Proizvode ih u nevjerojatno širokom spektru boja i veličina.
Koja od svih ptica nese najmanja jaja s obzirom na svoju veličinu?
NOJ

 

Prije nekoliko godina, točnije 2012., uz talijansku obalu desila se velika pomorska nesreća. Naime, nasukao se, a potomi prevrnuo na bok, veliki turistički kruzer. Od preko četiri tisuće putnika i članova posade, poginulo je njih trideset dvoje.
Kako se zvao ovaj talijanski brod?
COSTA CONCORDIA

 

 

Jedan od specijaliteta talijanske kuhinje, pesto, koristi se kao umak za tjesteninu, ali i za pripremanje juha, te drugih umaka. Ovisno o regiji iz koje dolazi, razlikujemo crvene (rosso) i zelene ( verde). Ipak, najpoznatiji je pesto alla genovese. Najbitniji sastojci ovog specijaliteta su češnjak, sol, bosiljak, parmezan, tvrdi kozji sir i maslinovo ulje. Jedan bitan sastojak nedostaje sa ovog popisa.
Koji?
PINJOLI

 

Bosanske slastičarne ne možemo zamisliti bez osvježavajućeg napitka kojeg svaka spravlja po vlastitom receptu. Glavni sastojci su kukuruz, kvasac, šećer i voda. Specifičnog je slatkastog okusa i žućkaste boje. O kojem se piću radi?
BOZA

 

Zdravko i Zoran Mamić trenutno su najkontraverznija braća u Hrvata. Nećemo ulaziti u njihove trenutne probleme sa zakonom, i pozicije u hrvatskom nogometu, već ćemo se posvetiti njihovom porijeklu.
U kojem gradu su rođeni Mamići?
BJELOVAR

 

 

Jednoj od najosebujnijih političarki u zadnje vrijeme rijetko tko zna ime. Svi je znaju kao Kerumovu seku. I ona i braco odradili su zastupnički mandat u Saboru. Kako se, imenom i prezimenom zove ova hrvatska političarka?
NEVENKA BEČIĆ

 

U jednoj londonskoj ulici, na broju 10, žive britanski premijeri. O kojoj je to ulici riječ u ovom pitanju?
Downing Street

 

Kviz trivija te zabavlja? Pronađi više pitanja na našoj partnerskoj stranici.