Glazba – Pub kviz pitanja

Glazba - Pub kviz pitanja

Klikni na reklamu, podrži Kvizopiju! Hvala!

 

 

 

Koji je grad na našoj obali domaćin festivala elektroničke glazbe „Outlook“ i „Dimensions“?
Pula

 

Uz koji se grad veće glazbeno stvaralaštvo Berga,Weberna i Schonberga?
Beč

 

Koju je pjesmu „Beatlesa“ „Hladno pivo“ lascivno prepjevalo?
Let it be

 

Kojim slovom počinju imena troje od 4 članice grupe „Divas“?
M

 

Koje je glazbalo u raznim orkestrima svirao Miljenko Prohaska?
Kontrabas

 

Cass Elliot je američka glazbenica prerano preminula 1974. godine. Kako se zvao njen glazbeni sastav?
Mamas and Papas

 

Unfinished Music No. 1: Two Virgins je ime albuma iz 1968., na čijem se kaveru pojavljuju dvije u potpunosti obnažene individue. Kako se zove ženska osoba, ako se zna da je muškarac pored nje njen budući suprug?
Yoko Ono

 

U ovom pitanju se traži ime ultrapopularnog francuskog DJa, producenta i pjevača. U Francuskoj je najpoznatiji po hitu Ego iz 2016. godine, dok se u ostatak svijeta probija hitom Mi gente kojeg izvodi sa J Balvinom. Kako se on zove ako se zna da mu se ovogodišnji hit, kojeg izvodi sa Steveom Aokiem, zove Mambo?
Willy William

 

American idiot, Basket Case, 21 Guns, Good Riddance i Boulevard of Broken Dreams su hitovi američkog glazbenog sastava čije se ime uklapa u ovu grupu pitanja. Tko su oni?
Green Day

 

I na kraju Mladen Burnać. Na početku glazbene karijere Mladen je svirao u glazbenom sastavu koji se zvao Brze ______. Koju riječ treba staviti na crtu da bi se kompletiralo ime ovog rock banda ako se zna da je u pitanju voće?
Banane

 

Dino Jelusić je poprilično uzburkao hrvatske glazbene vode svojim ulaskom u glazbeni sastav Whitsnake. Najbitniju ulogu u tome odigrao je njihov gitarista Joel Hoekstra koji je s Dinom nastupao u jednom drugom glazbenom projektu. Kako se taj orkestar zove?
Trans Siberian Orchestra

 

Mala čiči, ljubljeni cvijete moj
Mala čiči, ja želim biti tvoj
Nijedna žena ne zna da pleše kao što plešeš ti
Od sviju žena najdraža si mi ti…

Kako se zove hrvatski glazbeni sastav koji je 1995. obradio pjesmu kojoj početak vidite iznad, ako se zna da se pojavila na albumu Hiti se na pleča?
Zadruga

 

Kad se spomene glazbeni sastav Crvena jabuka svi pomisle na Dražena Žerića Žeru. Međutim, jedan drugi Dražen je sa Zlatkom Arslanagićem 1985. godine u Sarajevu oformio ovaj sastav. Kako se on prezivao?
Ričl

 

Za nastanak glazbene nagrade Porin zaslužni su skladatelj Zrinko Tutić, diskograf Veljko Despot te jedan novinar. Kako se on preziva?
Vrdoljak

 

Koji je pjevač među ostalim bip poznat pod nazivom ‘Kralj popa’ i ‘Rukavica’?
Michael Jackson

 

Iz čega izlazi Branimir Johnny Štulić ako u pjesmi spominje da živi na kredit, sanja o sreći i ispada svaki put?
Izlazi iz kome

 

Kako se zove pjesma s kojom je Vana predstavljala Hrvatsku na Eurosongu 2001. godine?
Strings

 

Iz koje pjesme dolaze stihovi: “Stigla je sama sa ljetom, prišla i rekla helou”.
Džuli

 

Ako je glavni lik u pjesmi EKV-a “lepljiv od znoja i mastan od krvi”, tko je on?
Novac

 

Mnoge od opera su smještene u, s evropskog stajališta, egzotične krajeve. Jedna od takvih je i Madame Butterflay Giacoma Puccinia, čija se radnja dešava u Japanu. Govori o nesretnoj ljubavi mlade japanske geiše i poručnika američke mornarice Benjamina Pinkertona.
Kako je ime nesretne geiše?
CIO CIO SAN

 

Najveći hit ovog glazbenog sastava je o požaru u Švicarskoj, a pjevaju i o čudnim ženama. Jednoj iz Kentuckya, a bogami i o nekoj iz Japana.
Tko su oni?
DEEP PURPLE

 

 

 

Jedan od najboljih i najutjecajnijih jazz muzičara svih vremena rodio se 1926.. Ovaj trubač i skladatelj smatra se jednim od najutjecajnijih glazbenika 20. stoljeća. Bio je veliki jazz inovator, i stalno je prednjačio u trendovima. Njegov album iz 1959., Kind of Blue, smatra se najboljim jazz albumom svih vremena. Ako to i nije, zasigurno je najprodavaniji. Samo u Americi je prodano preko 4 000 000 primjeraka.
Kako se zvao glazbenik “odgovoran” za nastanak Kind of Blue?
MILES DAVIS

 

Kako se zove glazbenik koji je osvojio Grammya za najbolji album na proglašenju 2018. godine?
Bruno Mars

 

Ove godine (2019.) svjedočimo i nesvakidašnjoj splitskoj glazbenoj suradnji. U pjesmi Pasta Italiana surađuju nezaobilazni Tonči Huljić, Vojko V iz Dječaka i još jedan reper.
Koji?
Krešo Bengalka

 

Pitanje o pjesmi imena Thousand. Na tržištu se pojavila 1993. na singlu na kojem je na drugoj strani bila pjesma I Feel It. Ova pjesma američkog glazbenika završila je u Guinessovoj knjizi rekorda kao pjesma sa najbržim tempom koja je ikad snimljena. Naime ona u jednom trenutku dostiže 1015 BPMa. Tko ju izvodi?
Moby

Tražiš još pub kviz pitanja iz glazbe? Klikni na link i posjeti našu partnersku stranicu!